Dommerudvalg: PEW får en tilføjelse for 2017

Dommerudvalg: PEW får en tilføjelse for 2017

Dommerudvalget har forsøgt at arbejde med nogle af vores eksisterende klasser hos musene.

Derfor har Dommerudvalget besluttet, at vi i 2017 tillader, at PE bone kan udstilles som værende PEW under samme standard og samme vilkår.
Dette vil være en prøveperiode, som strækker sig over udstillingerne i 2017. Herefter vurderer dommerudvalget igen, om dette skal gøres permanent.

Afprøvningen hos PE bone og PEW sker, idet vi ser flere registrerede dyr, som ikke kan udstilles som PEW, da de genetisk er PE bone. Fænotypisk er der ingen forskel på de to varianter.
Skulle de en dag udstilles med egen standard, ville deres standard være fuldstændigt enslydende med den eksisterende PEW standard. Det synes Dommerudvalget måske ikke er så meningsfyldt, og vi afprøver derfor i stedet, hvordan det vil være, at lade PEW og PE bone udstille under én og samme standard.
Hen over 2017 vil vi indsamle data på, hvor mange PE bone mus, der måtte blive tilmeldt, så vi kan samle erfaring ind for, om det er relevant at gøre permanent for fremtiden.

Afprøvningen får effekt allerede fra Givskud-udstillingen og hen over de tre udstillinger planlagt for 2017.
Det betyder altså kort sagt, at har du en mus med farven PE bone – aa cc(e) pp – med på udstilling, vil dens farve blive bedømt ud fra PEW standarden.

Skriv et svar