Afrikansk Pygmæmus – De første

Inden man anskaffer sig disse små mus, skal man være opmærksom på, at det ikke er kæledyr, men mere ”kigge på ” dyr. De er mest skumrings og natdyr, men ses også aktive om dagen i mindre grad. De ynder at grave sig ned i bundlaget eller gemme sig i deres huler.

Den afrikanske pygmæmus eller dværgmusen er en af de mindste pattedyr, der findes, hvis ikke det mindste. Den er op til 8 cm lang, hvor af knap halvdelen er hale, med en vægt op til 12 gram. Hannerne størst.

Deres levealder er normalt op til 2 år, men de kan blive ældre i fangenskab.

De skal altid holdes flere sammen, da de er flokdyr, gerne mindst 3, men kun 1 han, da de kan være meget territoriale. Vil du opdrætte, så find dyr, der ikke er beslægtede og vil du undgå unger, så anskaf dig kun hunner. Hvis du køber begge køn, så tag med i overvejelserne Inden købet, hvor du skal gøre af ungerne. To bliver hurtigt til mange.

En sjov detalje ved deres adfærd er at de gerne lægger en bunke med små sten foran deres hule. I naturen vil disse opsamle dug og musene kan drikke vand derfra. I fangenskab vil sådan en bunke sten selvfølgelig ikke nytte noget, men giv dem alligevel lidt små sten, så de har mulighed for at gøre som i naturen.

Scroll to Top