Hjemmelavet bur

DIY: Bur

En idé til selv at lave et bur. Guiden er lavet af Mia Kokholm Ulvmose og vises her med tilladelse.

Lågen i fronten kan sagtens undværes, men visse dyr, er ikke glade for, når man kommer oppe fra og så er den en rigtig god idé. Hvis dine dyr meget gerne vil gnave i kanterne til låge åbningen, kan den beskyttes med noget fintmasket trådnet.

Hvis ikke du vil have låge i buret, så skær/brænd nogle åbninger i siderne og evt. i låget. Sæt fintmasket voliere net fast indvendigt med strips på samme måde som vist med lågen. Lav ikke åbningerne for langt nede, hvis du vil undgå, at dyrene graver for meget strøelse ud.


01

Materialer:
– En Samla-box
– Tremmeplade
– Plastic-strips

Derudover skal der bruges:
– En tang
– En loddekolbe
– En saks
– En tusch

Som tremmelåge kan man enten bruge en tremmetop fra et Bernie-bur, som passer perfekt til Samla-box på 45L eller en sidde af en tremmeløbegård, som passer fint til den store Samla-box på 130 liter. I denne DIY bruges en side fra en tremmeløbegård og en Samla-box på 45L. 


Step 1

02

Med loddekolben brænder man et passende hul i plastikkassen. Det er en god ide at stå udenfor eller i nærheden af et åbent vindue for der kommer lidt røg.
Er man ikke helt god til det med øjemål er det en god ide at tegne hullet op med en tusch først så man ikke brænder forkert. Bliver hullet for stort så kan man ikke længere bruge kassen til noget. Det er bedre at hullet er lidt mindre end tremmelågen så dyret ikke kan klemme sig ud. 
Når hullet er brændt er det en god ide at vente lidt før man rører for meget ved kassen for det smeltede plastik er meget varmt og man får altså brandvabler af at røre ved det. Ja, det har jeg selv erfaret!

Step 2

På siden til tremmeløbegården sidder nogle øjetapper som oprindeligt er brugt til at samle løbegården. De kommer til at sidde i vejen når man skal åbne og lukke for lågen i det færdige bur. Derfor bukker jeg dem med tangen så de kommer til at stritte udad. 
De er ikke ret store så de kommer ikke til at genere når buret er færdigt. Endnu bedre ville det være at fjerne dem med end nedstryger.
Scroll to Top