Rex – Ørkenrotte

Genetik: Rere
Beskrivelse: Pelsen bør være kort og blød med synligt bølget og/eller kruset pels. Pelsen er ofte mere åben og virker mere rodet at røre ved.
Knurhårene ønskes stærkt fremadbuet.
Halens pels er ofte ru og udstående fra halen.
DMG kan som forening ikke anbefale at avle mod ReRe, da disse ofte har meget dårligt immunforsvar.
Vanlige fejl: Øjenvipper, der buer ind mod øjet. Helt lige knurhår på det voksne dyr, trods fine buede knurhår som ungdyr.

OBS! Rex er en meget ny pelsvariant hos ørkenrotter. Den har været avlet meget i lande som Tjekkiet og Holland, hvor frekvensen af epilepsi og dårligt immunforsvar har været høj, især blandt de dyr med meget krøllet pels.
Der har været avlet på alt med rex og ofte dobbelt-rex parringer. Det har desværre resulteret i, at der er langt mellem de rigtig flotte store og sunde rex-ørkenrotter.
Det er en pelsvariant vi i DMG stadig holder nøje øje med, da erfaringer viser, at rex generelt kan have dårligere immunforsvar end andre varianter.
Vi er bekendt med, at opdrættere i Danmark og Sverige er i gang med det store arbejde, der ligger i, at få parret nogle store og sunde linjer ind i rex-linjer, for at få nogle sunde og flotte rex’er. Dette arbejde er meget prisværdigt og vi følger det håbefuldt.
Marts 2015 blev der lavet en lille ændring til standarden. Dette gøres i håb om at idealet for rex’erne ikke bliver for typet ift., hvor krøllet pelsen skal være. De meget typede rex-pelse har ofte højere frekvens af epilepsi og dårligt immunforsvar. Derfor vil vi som forening helst arbejde for, at pelsen holdes på et niveau, hvor sundheden stadig følger med.

Udstillingsvariant: Sjælden Variant

 

Scroll to Top