En Særlig Gnaver – “Buttercup”

En Særlig Gnaver – “Buttercup”

Da jeg var barn, havde vi dværgkanin. Den typiske situation hvor interessen faldt i løbet af sommeren, hvorefter ens forældre påtog sig ansvaret, og de små pelsede gik en smule i glemmebogen. Jeg havde aldrig troet, at jeg som voksen ville påtage mig ansvaret for en lille pelset tot – endda en meget mindre én – men da jeg så den egyptiske gerbil, blev jeg mod min vilje interesseret.
I Aalborg bor min dejlige veninde, Pia. Hos Pia boede Rolf og Vanilje, som er forældre til min dejlige pige, Butter. Pia havde før spurgt mig, om jeg ikke skulle have et par hyggeligt ørkenrotter, men af en eller anden grund fangede de mig ikke.
Der skete først noget den dag, hvor jeg så de egyptiske gerbiler. Om det var farven, de mørke øjne, størrelsen, tuften på halen ved jeg ikke, men jeg blev i den grad charmeret.

Til nytår flyttede Satomis Buttercup (Butter) ind hos os. I min husstand er der 3 dejlige katte: 1 norsk skovkat og 2 somali. Jeg var en smule spændt på, hvordan det hele ville gå, idet Butter skulle bo i et 56L akvarie i stuen. Min snert af nervøsitet blev dog gjort til skamme, idet Butter hjemmefra var vant til kat, og i dag er jeg sikker på, at det nærmere er hende, som iagttager kattene, end det er dem, som ser gerbil-tv. Interessen for hinanden er ikke blevet mindre i løbet af de måneder, der er gået, og jeg nyder at se, hvordan dyrene interagerer med hinanden.

12842510_10207638305568484_869205605_o

For mig er Buttercup en rigtig dejlig tilføjelse til vores lille familie. Hun står tidligt op og begynder med inspektionen af sit domæne, hvorefter hun går på jagt efter mad. Hun har rigeligt, da jeg ikke var fuldt bevidst om, hvor meget sådan en lille frøken kan samle til huse og gemme. Sikke da et lager jeg fandt den dag, hvor jeg løftede hendes hobbithus for at se til hende. Nu får hun lov til at spise af lageret et godt stykke tid.

12596729_10207638308128548_529442728_o

12499039_10207638324008945_540012109_o

Jeg går på udstilling med mine katte, og derfor var det også sjovt at prøve at udstille Butter i Slagelse. Jeg ved intet om egyptiske gerbilers racestandard og ej heller om andre af de sjældne varianters, så det var både spændende og svært at følge med i. Under bedømmelsen sparkede Butter så meget med bundstrø, at jeg blev helt bekymret, men lettet igen da jeg fandt ud af, at det er egypternes måde at sige: ”Hey Fister – lad mig være i fred”.

Butter klarede sig rigtig flot, og jeg er meget stolt af hende. Hun opnåede 90 points ud af 100, blev Champion og desuden Best In Show for sjældne varianter. For sin første udstilling så er det meget godt gået, og hjemme blev hun belønnet med ekstra mad (som hun jo så gemte..) og duftende urter.

12499463_10207638267807540_870174188_o

Butter er en meget sød og tålmodig pige. Jeg prøver på at lære hende at gå op i min hånd, og hun er ved at blive helt god til det. Mange gange om dagen hopper hun op på sit hus og spejder ud over stuen, og når hun begynder at kradse på indersiden af huset, får hun hurtigt mobiliseret kattene.

Jeg er rigtig glad for, at Butter bor hos mig.

 

… Skrevet af medlemmet Pernille Larsen

 

Etiket: , ,

Skriv et svar