Nye udstillingsregler og nye udstillingsklasser

I forbindelse med sidste bestyrelsesmøde d. 22. oktober er der vedtaget  tilføjelser til eksisterende udstillingsklasse, tilføjelse af nye udstillingsklasser og ændringer i udstillingsreglerne. Referat fra bestyrelsesmødet kan læses af medlemmer under Foreningen -> Referater. Husk at logge ind først.

Vi håber at de mange nye tilføjelser og ændringer vil gøre vores udstillinger endnu bedre. Har man spørgsmål eller opstår der tvivl om noget, så kontakt os endelig, så svarer vi hurtigst muligt.

Nye udstillingsklasser
I klassen Sjældne Arter har vi tilføjet to arter; zebramus og egyptisk gerbil, til Standard. Vi glæder os meget over, at vi er så langt med de sjældne arter, at der allerede nu er interesse for tre standard-klasser.
Dertil har vi lavet en ny klasse; Kæledyr, for sjældne arter, som dækker alle muse- og ørkenrottearter. Almindelige mus og ørkenrotter skal stadig udstilles i deres egen kæledyrsklasse ud fra egen standard, men alle andre af vores arter kan nu udstilles i en kæledyrsklasse på tværs af de sjældnere arter ud fra en fælles kæledyrstandard.
Der er lavet en udstillingsguide for Sjældne Arter her:
https://musgerbil.dk/?page_id=6419
Denne håber vi kan være med til at få placeret dyrene i den rette klasse til udstilling.

Børnedyr
Vi har samtidig åbnet op for en helt ny klasse for de mindste. Vi vil rigtig gerne tiltrække en bred medlemsskare og naturligvis også børn. Derfor får børnene nu deres egen klasse på tværs af alle af vores arter.
Børnedyrene får deres egen standard, som der dømmes ud fra og der vælges en den Best In Show til det børnedyr med flest point.
Børnedyr bliver en klasse, hvor alle børn op til 14 år kan deltage.
Vi håber at denne klasse vil være med til at trække nogle unge dyreejere til vores udstillinger, for en hyggelig dag. Vi vil forsøge at gøre bedømmelserne i denne klasse ekstra hyggelig, så børnene bliver inddraget i bedømmelsen af deres dyr.
Vi har lavet en udstillingsguide for børnedyr, som kan læses her:
https://musgerbil.dk/?page_id=6468

Dommerudvalget arbejder fortsat på standarderne, så vi er klar til at tage i mod de nye arter allerede til vores næste udstilling i Slagelse d. 6. februar 2016.

Ændringer i udstillingsreglerne
I forbindelse med tilføjelserne af udstillingsklasserne er det nødvendigt med ændringer og tilføjelser til udstillingsreglerne. Dertil har nogle andre ændringer været undervejs efterhånden, som vi har gjort os erfaringer fra vores udstillinger.
Vi anbefaler at alle går herind og læser udstillingsreglerne i sin fulde kontekst:
https://musgerbil.dk/?page_id=90

Nogle af de vigtigste ændringer er bl.a.:
– Ikke medlemmer kan deltage på DMG udstillinger én gang. Ønsker man at udstille igen fremover, skal man være medlem.
– Den øvre aldersgrænse på udstillingsdyr er fjernet.
– Aldersinddeling for Fedthalemus er lavet om til en fælles inddeling for alle sjældne arter. Sjældne arter er alle muse- og gerbilarter, som ikke er alm. mus og ørkenrotter.
– Det er tilføjet til reglerne, at alle udstillingsbokse skal være fri af navne, mærkater eller andet, som kan give klar genkendelighed af ejerskab eller forhindre frit udsyn til dyret.
– Udstillingsgebyret for ikke medlemmer hæves fra 35,- til 40,-. Prisen for DMG medlemmer, hvor dyret har stamtavle i DMG, koster fortsat 20,-.
– Rabatten på 50% fra og med 11. dyr fjernes.
– Præcisering af indtjek for salgsdyr, transitdyr og selskabsdyr.
– Ordlyd af flere små sætninger rundt omkring i reglerne, hvor det tidligere stod uklart eller mangelfuldt formuleret.

 

Vi glæder os til at tage de nye tiltag i brug og se en masse fine dyr og glade ejere i Slagelse d. 6. februar 2016.

Mvh
Bestyrelsen
Dansk Mus & Gerbil

Webmaster
Author: Webmaster

Skriv en kommentar

Scroll to Top