Buret

Der findes mange forskellige bure, som nataler kan holdes i. De bør som minimum have et bur med målene 60*40*30 cm og meget gerne større. Et akvarium eller gnaverbure med max 1 cm tremmemellemrum anbefales. Bure i plastik frarådes kraftigt, da de hurtigt kan gnave sig ud af dem.
Deres urin kan lugte meget skarp, hvorfor man med fordel kan vælge burtilbehør af plastik.
Mht bundstrøelse er mus ikke sarte, så længe man vælger bundstrøelse, der ikke støver meget, og som man skifter jævnligt. Dog er savsmuld ikke at foretrække, da det netop støver meget.
Mus elsker redemateriale. Her kan man med fordel bruge avisstrimler, strimler af toiletpapir, Hide’n Seek redemateriale eller Softpaper Woolstrimler.

Nataler har lettere tendens til stress end mus, og det er derfor en god ide at de ikke står et alt for trafikeret sted i huset/lejligheden. Dagligt skal vand og mad tjekkes og at musen er sund og rask uden tegn på sygdom.

Buret skal rengøres efter behov. Sørg for at give dem så støvfrit bundlag som muligt. Natalmus skal bo ved stuetemperatur.

Mus elsker at klatre. Det er vigtigt at give dem muligheden for at bruge deres kroppe. Dette kan gøres via grene, platforme, legetøj, hængekøjer og lignende.

Et løbehjul er en super god måde at aktivere mus på. Det er en god idé at vælge et hjul i plastik som fx Flying Saucer eller Running Disc.

Scroll to Top